lørdag 29. desember 2007

Oppkjøring til vinterens prøvesesong

I disse dager starter vi oppkjøringen til vinterens prøver. Til å begynne med er det viktigste å få opp kondisjonen til hundene. Siden Nico nå er klar for prøvestart er også han inkludert i treningen. De første turene har vi tatt på Rustafjellet med søkstrening som fokus. Skal være noen ryper der oppe også men så langt har vi kun sett ei som ikke har til vane å trykke for hundene. Boromir som akkurat har fylt 4md får være med for å starte bekjentsskap med skog og mark. I sin første tur var han ikke snauere enn å være borte fra han far i halv time uten at han lot seg skremme av det.
For Aragorn sin del så vil første prøvestart være Midt-Troms Fuglehundklubb sin prøve på Senja i februar. Dette er en UK/AK prøve men vi stiller i AK for å få konkurransetrening. Også fordi en oppdretter muligens kommer opp for å vurdere Aragorn sine kvaliteter. Etter dette ser det ut som det blir fire VK starter på han i vinter. Det blir Tromsø FHK sin prøve på Ringvassøya, NM vinter, Tromsø HK sin prøve også det på Ringvassøya og til slutt på Midt-Troms Fuglehundklubb sin prøve i midten av April.
Nico skal også stille i AK på senja i februar. Etter dette blir det min bror Johnny og Mariann til Ole som skal stille han. På hvilke prøver har vi ikke planlagt ennå.
Når Januar har kommet skikkelig i gang skal vi ut å finne fugl. Rapport fra disse treningene og bilder vil komme etter hvert.

Ingen kommentarer: