tirsdag 6. november 2007

Lavlandsjakt i Enköping

Torsdag 11 oktober satte jeg og min bror Johnny oss i bilen til Kiruna. Derfra skulle vi fly til Stockholm og så videre ned til Enköping(ca 10 mil) Med oss hadde vi Gorn. Målet for turen var lavlandsjakt på Fasan og Rapphøns. Vertsskapet var Jenny og "Janne" Bodell som har vært så modig å bruke Gorn i parring. Samtidig var valpene fra dette kullet leveringsklare.


Gorn har kun vært en gang før på lavland og det var i august i fjor. Spenningen var derfor stor i forhold til hvordan han ville takle overgangen fra fjell til lavland. Ekstra stor var spenningen da oppdretter ville få fult innsyn i hvordan hann hunden de hadde brukt var. Fredag dro vi vil vakkert landskap hos Amir som har store områder med spreke fasaner. Han var en samarbeidspartner til familien Bodell og derfor fikk vi gleden av å komme dit. Regelen for dagen var at det kun var "Tuppen" vi fikk skyte(hann fugler). Det gikk ikke lang tid for Gorn smalt i stilful stand. Reiste djervt og presis enkel voksen "tupp" som jeg fikk gleden av å felle. Apporten satt også som den skulle. Starten var perfekt.
Vi fikk før lunsj ca. 15 fugl arbeid, blant annet på flokk med ca. 50-60 fasaner, og fikk til slutt felt 6 fasaner. Utfordringen var hele tiden at det var mye høner som vi ikke fikk felle og ofte unge hanner som var vanskelig å skille ut. Hadde vi kunne felle fritt hadde resultatet blitt mange doblet. Men Amir selv var nok fornøyd med at det ble som det ble. Etter lunsj dro vi til familien Bodells egne marker og jaktet rapphøns. De første kontaktene ble preget av noen støkk, men Gorn kalibrerte seg etter hvert. Lørdag brukte vi tiden igjen på marken til Bodell og vi kunne konstatere at det var godt med fugl. Minst 20 fugl arbeid og felling av like mange rapphøns var resultatet. Søndag ble en roligere dag hvor vi dro til marker med mindre fugl. For min del var det ikke noen bakdel da gutten måtte jobbe mer for å finne fugl. Likevel fikk vi noen situasjoner og fikk felt noen fugler. Kunne konstatere at helgen var særdeles vellykket med ca. 50 fugl arbeid og 30 rapphøns og 6 fasaner i sekken med til Norge. Var veldig fornøyd med hvordan Gorn taklet det nye terrenget og lærte seg bruk av kanter og biotop. Revieringen ble virkelig hans styrke denne helgen. Som "Janne" selv sa til meg "Dette er virkelig en klok jakthund" Det var ekstra godt å få konstatere at lavlandseksperter som "Janne" og Jenny var fornøyd med det de så og ikke på noen måte angret på valg av hannhund til tispa si. Resultatet ble invitasjon til deltakelse på lavlandsprøve i Sverige neste år, noe jeg trolig kommer til å takke ja til. Hvis noen ønsker å prøve det samme som oss kan jeg formidle kontakt med familien Bodell. "Janne" er utdannet Jeger og har i mange år jobbet på forskjellige Gods med dette som yrke. Han driver nå egen virksomhet og jeg kan garantere kvalitet over det dere får oppleve. En slik helg tilsvarer mange mange helger i norske fjell.
Vil samtidig få anledning til å takke vertsskapet for en uforglemmelig tur. Utmerket gjestfrihet fra start til slutt. Mange fine kvelder med god mat og god drikke. Dette må bare gjentas. For den som kjøper en av valpene jeg har hjemme, vil få anledning oktober neste år til å være med på valpesamling og trening på samme områder vi nå har vært i. Det vil uten tvil bli et minne for livet.

Ingen kommentarer: