torsdag 21. februar 2008

Senjaprøven 16-17 februar

Helga 16-17 februar stilte jeg Gorn i AK på senjaprøve, Selv om Lugge sier man ikke stiller med VK hunder i AK :-)
Lørdag gikk det litt over stokk og stein for Gorn som tross stort og flott søk(men litt uryddig i vendingene sine i første slipp) fikk to tap på fugl. I siste slipp før bilene ble Gorn borte like etter han blir sluppet. Mens jeg leter etter hunden støkker jeg selv en enkelt rype og fikk ennå en minus. Etter en liten tid med leting aleina finner jeg Gorn i en stram stand som han nok har holdt lenge. Må vente en stund på dommer og ser han vil gå på for å spikre fugl som nok er i bevegelse. Jeg tar ingen sjanser og ber han holde seg i ro før dommer kommer til. På avstand reiser jeg han. Justerer seg en gang og få ny ordre og reiser villig to ryper og er komplett rolig. Så på en dag med stiv kuling, regn sludd og haglbyger får vi en 3AK. Ikke akkurat det vi var ute etter. Men det positive var at Gorn sammen med sønn til Nico - Vakkerdalens Stærk, var de eneste premierte hundene på en vanskelig dag. Så langt tre premier på tre AK starter.
Søndag bedret været seg men noe tyngre føre. Var så heldig å få gå på samme parti som Mariann som for tiden fører Nico i AK. Gorn går glimrende i dag men rypene er det langt mellom. I trede slipp trekker han an mot en haug og blir borte. Vi ser rype letter uten at jeg kan se hunden. Jeg går likevel opp for å se og finner Gorn i stand. Regner med det er der rypen har lettet men ber likevel dommer være med. Reiser han på avstand men det var nok den rypen som allerede var lettet. Flere sjanser fikk vi ikke den dagen.
Forøvrig fikk jeg se Nico i kanon form. Gikk glimrende alle sine slipp og vet at hadde han bare fått seg et komplett fugl arbeid så hann topp premien vært inne. Han fikk karakterene 6556444. Ellers vil jeg gratulere Kjetil Olsen med 3AK på samme parti med Berrskallens Tango. Ingar Arnesen har en særdeles sterk søker i ES Nero. I sitt fjerde slipp får han seg et komplett fugl arbeid og tildeles en soleklar 1AK.
Vi tar likevel helgen som en oppkjøring til VK. Nå blir det trening kommende fredag, søndag og onsdag i neste uke. Før vi om en god uke stiller i VK på Ringvassøya.

1 kommentar:

Anonym sa...

Heisan, grattis med premie på senjaprøven!! Cognacglassan e de finaste...
Du får smelle til i VK, lykke til på prøvan frammover.