mandag 6. oktober 2008

Spennende kull
Geir B Larsen som er oppdretter under Navnet Barentsviddas, og da oppdretter til Aragorn har nå valper etter Giga-Black Luckys Copiad. Under kan dere lese hva Geir B skriver. Interesserte kan ta kontakt med han på gbla@online.no eller tlf. 97197469Giga har en sjelden arbeidskapasitet, uansett rase, som vil jobbe til hun stuper - uansett føre og værforhold. Hun gir seg aldri!! Hun har smidige, nydelige bevegelser og revierer stort og flott! Disse egenskapene har hun avlet videre til sine avkommer i det første kullet med Kjakan. Av de 6 valpene kom 4 til aktive folk (Aragorn, Mafia, Willem & Kleo). Både disse samt de to hannhundene Rozzo og Ramses har enorme arbeidskapasiteter, der Aragorn og Mafia 3 år gamle er VK-hunder. Aragorn har som beste 2 x 1.UK, 4.pl. Arctic Cup, 1.AK og er også NUCH. Mafia har som beste 1.AK og 4.VK .

Giga kommer fra ett veldig ettertraktet italiensk kull, som ble franske Hardy du Bois des Perches siste. (Han har herjet i topp av avlsstatistikkene i flere år, og var også selv en internasjonal topphund.) Gigas mor Zora di San Pellegrino ble nr.2 i EM m RES CACIT (Coppa Europa - Grande Quete) fire mnd etter Giga var født, knepent slått av ES Radentis Nomar. Linjene bak Giga er en mix av veletablerte italienske, franske og sveitsiske topphunder, med innslag av dansk ved en dansk derbyvinner (Rimfaxes Frederikke) eksportert til Italia. Frederikke var mormor til Zoras mormor Noemi di San Pellegrino, som vant italiensk derby. En av Gigas kullbrødre har vært blant Italias fremste på jakt & prøver på rugde. Han har også et par parringer i italiensk pointeravl.
INTCH SJCH Black Luckys Copiad er ett produkt av de mest dominerende linjer/individer på 90-tallet. Hans far INTJCH ÖBs Try oppnådde mange fremragende egenresultater og har avlet mange topp avkommer, på forholdsvis få parringer. Copiads mor Black Luckys Lady Be Good var selv en meget god hund og kullsøster til legenden Black Luckys Kawass. Deres foreldre var Danmarksmester Assynt Tom (engelsk import) og Wassbergs siste store hund SJCh Black Luckys Glory (Guldpokal-vinner, Nordisk mester m.m.). To av Copiads kullsøste har begge vært årets fuglehund i Sverige, mens han selv blant merittene vant UKK som unghund i Danmark, tok VM-bronse for lag (sammen med bla. onkel Kawass), ble dobbelt champion i Sverige før han ble solgt til Norge. Her har han også gjort en glimrende figur på prøver, med noen av de mest stabilt høye tallkarakterer man ser noen steder. I avlen har han gitt flere topphunder som har hevdet seg over hele Norden. Senest nå i høst hadde han ett avkom som finalist i Guldpokalen og ett annet i norsk derby finale, samt vinner av Danmarks Jægerforbund Int. Vinderklasse,

Tatt i betraktning det sterke kullet Giga gav med Kjakan har jeg m.fl. veldig høye forventninger til hva kullet med Copiad kan gi. Jeg hadde i hovedsak bestillinger på tispevalper... Det ble dessverre kun tre, der jeg vil beholde en av dem i kennelen. Det ble 6 hannvalper og her har jeg per i dag 4. oktober 4 stk til salg til SERIØSE JEGERE & PRØVEFOLK.

Ingen kommentarer: