mandag 16. februar 2009

Midt-Troms Pointerene til topps


Denne helga var det duket for pointer treff på Toftenes i Øksnes Kommune. I sentrum for helga var det første distriktsmesterskapet lag i NPK. Dette passer jo bra når det nå arrangeres NM-lag både på høyfjell høst, vinter og lavland. Det stilte 6 lag à 3 hunder fra Salten i sør til Tromsø/Nord-Troms i nord. På Midt-Troms sitt lag var det foruten Aragorn, Ørntuas C Rypa med Rune Hoholm, Ørntuas C Aiko med Stian Henriksen. Terrenget vi brukte var Stormyra ved Myre. Et terreng som flere ganger er brukt som finale terreng i VK, samt også i NM finaler en tid tilbake. Været var kaldt og føret var nærmest svømme føre. Av de 18 hundene som stilte til start var det et lite fåtall som klarte å bevise sin styrke på det tunge føret. Alle tre Midt-Troms hundene taklet føret på en utmerket måte. Dette skulle etter hvert betale seg. Reglene som det dømtes etter er akkurat de samme som brukes under NM-Lag. En poengskale som gies på jaktlyst, reviering, viltfinnerevne, fuglebehandling og til slutt en ren minus kolonne for normalt diskvalifiserende ting. Dette gjorde at denne dagen på det tunge føre ble det de sterkeste søkerne som fikk betalt. Kun to hunder fikk tellende fugl arbeid. Dette var Salten sitt lag, og et av Tromsø lagene. Men pga lav poeng score på spesielt jaktlyst og reviering samt andre minuser, ble det til slutt Midt-Troms laget som gikk til topps. Som i lag konkurransene forøvrig ble det kåret en individuell vinner på det vinnende lag. Dette ble i helga Gorn.

Ellers så hadde vi en trivelig helg med stor sosial faktor. Fredag hadde Halvard Toften et flott foredrag om fuglehundens historie i Vesterålen. Lørdag var det Rune Hoholm sin tur med foredraget Dressur på min måte. Etterpå ble det skrei mølje med det som hører til, loddsalg og premieutdeling. Et flott arrangement som vi ser fram til nå blir en årlig tradisjon.


Søndag brukte vi dagen til å trene hund. Sammen med Harstad "ligaen" tok jeg med både Gorn og Sophia. Sophia trenger noen ryper før hun skjønner hva vi driver med, så det ble nå mest å nyte det flotte været for henne. For å få utnyttet tiden så trakk jeg og Geir Thorsen fra Harstad oss bort fra de andre. Nå fikk Gorn masse tid og viste oss et søk av ypperste merke. Gjett om han er sterk for tiden. Etter en stund ble han borte bak en haug, og mistanken om stand ble bekreftet når vi kom opp. Jeg finner ut at jeg skal teste hvordan dressuren sitter og ber han reise på 40-50 meter. Han stuper to-tre meter fram og opp kommer en rype fra dokk. Før jeg får sagt noe klapper han ræva i bakken umiddelbart når rypa går opp. Samtidig kommer det rett ved oss opp to ryper til som ligger godt gjemt under snøen. Men de drar ikke så langt. Vi finner Gorn i ny stand, men denne gangen lar vi reis være reis. Vi prøver å få tispen til Geir opp i situasjonen med line. Men før hun får noen stråle så går fuglen og Gorn er igjen rolig. Da vi var ved bilen kunne jeg konstatere at det hadde vært en velykket dag.

Ingen kommentarer: